Aytodioikitika / thessaloniki

Ξανά υποψήφιος ο Γκιουλέκας για το 2014 – Αντιπαράθεση με Γιάννη Μπουτάρη

"Τα έχωσε" στον Μπουτάρη ο Γκιουλέκας και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το 2014

Και πάλι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις επόμενες εκλογές ο Κώστας Γκιουλέκας…»Ξεκινήσαμε μία μάχη που είναι διαρκής, συνεχής και όχι πρόσκαιρη. Το 2014 θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος», ανέφερε ο κ. Γκιουλέκας σε συνέντευξη Τύπου, ενώ άσκησε εφ’ όλης της ύλης αυστηρή κριτική στη διοίκηση του Δήμου (Video). Αργά το βράδυ στον Κώστα Γκιούλεκα απάντησε με μακροσκελή του ανακοίνωση ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης… 

Ο βουλευτής της ΝΔ άσκησε κριτική για τα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβάλλονται στην αγορά, για τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, για την καθυστέρηση των εκδηλώσεων που αφορούν τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και για τη μείωση του αριθμού των τουριστών. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προβληματική αποκομιδή των σκουπιδιών λέγοντας ότι «ο κ.Μπουτάρης και οι συνεργάτες του έμειναν μετεξεταστέοι στα σοβαρά προβλήματα της πόλης. Έως το 2014 υπάρχει χρόνος, όμως δεν έχουν πρόγραμμα και σχέδιο. Αυτή η διοίκηση για να καθαρίσει την πόλη από τα σκουπίδια θα χρειαστεί να φτάσουμε στο έτος 2024. Ελπίζουμε όμως το 2014 να έχουμε αλλαγή της διοίκησης για το καλό της Θεσσαλονίκης». Δείτε το βίντεο

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΗΣ «ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΈΡΓΟΥ 2011 ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Η τοποθέτηση της παράταξης της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου περί των πεπραγμένων της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης αποκαλύπτει για πολλοστή φορά το λαϊκισμό, το φαρισαϊσμό και το φτηνό πολιτικαντισμό της, που μόνο σκοπό έχουν τη δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων. Ακόμα και αυτή η στάση, όμως, ήρθε καθυστερημένα και εκτός της σχετικής διαδικασίας της Ειδικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβολίου, αφού εκεί εκπρόσωπός της δήλωσε πως δεν θα λάβει μέρος η «Ομάδα Δημιουργίας» με την αστεία δικαιολογία ότι έτσι θα νομιμοποιούσαν το έργο της Διοίκησης. Η συμπεριφορά αυτή, εκτός από τουλάχιστον αγενής, είναι και αντιδημοκρατική.
Το σύνολο της κριτικής που ασκεί ο κ. Γκιουλέκας, πάντως, στο έργο της σημερινής Διοίκησης αποκαλύπτει, δυστυχώς, την ξεπερασμένη νοοτροπία του ίδιου και της παράταξής του, όπως αυτή είχε εκφραστεί και εφαρμοστεί και από τις προηγούμενες Διοικήσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, οδηγώντας την πόλη στην κατάντια που τη βρήκαμε όταν παραλάβαμε τη Δημοτική Αρχή.
Οι θέσεις του, όμως, που μόνο να «χαϊδέψουν αυτιά» μπορούν, δεν προσφέρουν καμία εποικοδομητική πρόταση για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων της Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, αποτελούν τη σίγουρη συνταγή για αποτυχία και για την καταδίκη της πόλης σε ακόμη χειρότερη μοίρα απ’ αυτή στην οποία την παραλάβαμε το 2011.
Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης επιμένει, επιπλέον, να χρεώνει τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου με «αμαρτίες» που δεν είναι δικές της, αντί να σπεύδει, ως βουλευτής του κυβερνώντος συνασπισμού, να προωθήσει στην Κεντρική Διοίκηση ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις, όπως για την περίπτωση του παρεμπορίου.
Παράλληλα, προσπαθεί μονίμως να δημιουργήσει εντυπώσεις, ακόμη και σε τομείς, όπως η εξωστρέφεια, όπου η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά, έχει καταφέρει πολλά, όπως φαίνεται από το ενδιαφέρον που επιδεικνύει έως και σήμερα ο διεθνής τύπος για τα πεπραγμένα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τον οποίον, τα διεθνή ΜΜΕ χαρακτηρίζουν παράδειγμα προς μίμηση για όλη τη χώρα, καθιστώντας έτσι γνωστή στον κόσμο και ελκυστική ως προορισμό τη Θεσσαλονίκη.
Ακόμη και για χρόνια κενά στην πολιτική του Δήμου Θεσσαλονίκης φροντίζει να κατηγορεί τη σημερινή Διοίκηση, η οποία, όμως, ήταν αυτή που βρήκε τη λύση, όπως για την περίπτωση του χώρου φιλοξενίας αστέγων.
Είναι ενδεικτική, επιπλέον, της δικής του νοοτροπίας, η επιμονή του να χρεώνει τη Διοίκηση του Δήμου και εμένα προσωπικά με χαρακτηριστικά που δεν μας αντιστοιχούν, απλώς και μόνο επειδή διαφωνεί, αλλά και επειδή δεν είναι σε θέση να κατανοήσει διαφορετικές αντιλήψεις, όπως συμβαίνει με τα θέματα του πολιτισμού, της αισθητικής και της καθημερινής λειτουργίας της πόλης ή με την περίπτωση των εορτασμών των 100 χρόνων ελεύθερης Θεσσαλονίκης. Ενίοτε, μάλιστα, ο κ. Γκιουλέκας χρησιμοποιεί ελλιπή στοιχεία ή προσφεύγει στην τακτική της μισής αλήθειας, στην προσπάθειά του να στηρίξει τους ισχυρισμούς του για το πόσο κακή είναι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, ενώ δεν του λείπουν ακόμη και οι θεωρητικώς ανεφάρμοστες λύσεις, όταν φτάνει σε κρεσέντο λαϊκισμού και ανεύθυνης υποσχεσιολογίας, όπως όταν πρότεινε τη λειτουργία νυχτερινών παιδικών σταθμών.
Παρ’ όλα αυτά, η σημερινή τοποθέτηση του κ. Γκιουλέκα και της παράταξής του περί των πεπραγμένων της σημερινής Διοίκησης αποτελεί ευκαιρία για τη δημοτική Αρχή να θέσει τα πράγματα στη σωστή τους βάση, αίροντας μια για πάντα τις σκιές που δημιουργεί επί τούτου με την μικροκομματική αντιπολιτευτική της πρακτική η δημοτική παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας» και ο επικεφαλής της. Επ’ αυτών όλων, η Διοίκηση του Δήμου θα επανέλθει με αναλυτική ανακοίνωση».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s