oikonomia

«Δεν πληρώνω» με… υπόδειξη υφυπουργού

Ένα νέο, ιδιότυπο «δεν πληρώνω» σκέπτεται να ρίξει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως προκύπτει από την δήλωση του υφυπουργού Αθανάσιου Σκορδά σε ραδιοφωνικό σταθμό.  Στο ενδεχόμενο της μη προσκόμισης απόδειξης λιανικής σε εστιατόριο, ο πελάτης να μην υποχρεούται να πληρώσει ούτε …σεντ του ευρώ!

«Σκεφτόμαστε να μπει  και μια υποχρέωση αναγραφής στους τιμοκαταλόγους ότι αν δεν προσκομίζεται απόδειξη να μην έχει υποχρέωση ο πελάτης να πληρώνει κανένα ποσό. Νομίζω ότι και ο κόσμος του εμπορίου και της αγοράς θα εκτιμήσει αυτή την απλοποίηση και θα μετακυλήσει το όφελος που αποκτά στις τελικές τιμές», είπε ο υφυπουργός προκαλώντας μεγάλες συζητήσεις σε όλο τον κλάδο της εστίασης.

Εξηγώντας περαιτέρω τις κυβερνητικές προθέσεις πάνω σε αυτό το θέμα, ο Θ. Σκορδάς τόνισε ότι «η απόδειξη λιανικής δε θα γράφει μόνο το ποσοστό του ΦΠΑ, αλλά και το αξιακό ποσό, γιατί επειδή δεν υπάρχει αυτή η απόλυτη εμπέδωση στον καταναλωτή του πόσο είναι ο φόρος που καταβάλει για αυτές τις αγορές, έχει δημιουργήσει μια χαλαρότητα στο να ζητάμε την απόδειξη».

Σχολιάστε