thessaloniki

«Χτενισαν» το ιστορικό κέντρο και κατάσχεσαν τραπεζοκαθίσματα

Ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πόλης «χτενίστηκε» χθες, Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012, τα ξημερώματα από τη Δημοτική Αστυνομία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια μαραθώνιας και ιδιαίτερα εκτεταμένης επιχείρησης ελέγχου και κατάσχεσης τραπεζοκαθισμάτων από Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος που διενεργήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας για την διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και την απελευθέρωση κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνεται παράνομα.

Τη μεταμεσονύκτια επιχείρηση που διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες και χωρίστηκε σε τρεις φάσεις, συντόνιζαν και αυτή τη φορά οι Αντιδήμαρχοι, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα και Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Στην πρώτη φάση της επιχείρησης τέσσερα πολυμελή και μικτά συνεργεία της Δημοτικής Αστυνομίας, ελεγκτών των οικονομικών υπηρεσιών και της καθαριότητας  σε συνεργασία με άνδρες της ομάδας «Ζ» της Ελ.ΑΣ. επέδραμαν ταυτόχρονα και αιφνιδιαστικά και διενήργησαν ελέγχους σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στις πλέον επιβαρυμένες περιοχές του ιστορικού κέντρου της πόλης. Πρόκειται για την 20η, από τις αρχές του καλοκαιριού, «καταδρομική» επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις οδούς Βαλαωρίτου, Συγγρού, Βηλαρά και Πάϊκου, διαπιστώθηκαν παραβάσεις για αυθαίρετη και καθ’ υποτροπή κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου σε τέσσερα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, ενώ κατασχέθηκαν δεκάδες τραπεζοκαθίσματα, σκαμπό και  σταντ, και επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ειδικό τέλος μεταφοράς και αποθήκευσης κατασχεμένων αντικειμένων).

Στη δεύτερη φάση της επιχείρησης τα τέσσερα μικτά συνεργεία της Δημοτικής Αστυνομίας μαζί με ελεγκτές των οικονομικών υπηρεσιών και συνεργεία της καθαριότητας σε συνεργασία με άνδρες της ομάδας «Ζ» της Ελ.ΑΣ. διενήργησαν εξονυχιστικούς ελέγχους σε δεκάδες Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος σαρώνοντας όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στις οδούς: Ίωνος Δραγούμη, Λεωφόρο Νίκης, Λώρη Μαργαρίτη, Στρατηγού Καλλάρη, Μητροπόλεως, Καρόλου Ντηλ και Ερμού προκειμένου να διαπιστωθεί αν γινόταν αυθαίρετη χρήση του Κοινόχρηστου Χώρου.

Διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε συνολικά έξι καταστήματα για υπέρβαση της σχετικής άδειας κοινόχρηστων χώρων η οποία προβλέπει τη χρήση των τραπεζοκαθισμάτων και  σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Στην τρίτη φάση της επιχείρησης κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας διενήργησε σαρωτικούς ελέγχους  σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρείται το ωράριο και η ένταση της μουσικής. Διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε δέκα καταστήματα και θα ακολουθήσει η επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων.

Την ικανοποίηση τους για τα ενθαρρυντικά, πρώτα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών σχετικά με τα αποτελέσματα των εντεινόμενων και αιφνιδιαστικών ελέγχουν  που διενεργούνται σε ώρες αιχμής και έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς καθώς δείχνουν ότι διαμορφώνεται μια τάση συμμόρφωσης των παραβατών, εξέφρασαν οι παρόντες Αντιδήμαρχοι.  Επιπλέον σημείωσαν ότι οι αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν ημέρα και νύχτα σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στα σημεία που παρουσιάζονται έντονα προβλήματα από την αυθαίρετη κατάληψη και κατάχρηση του κοινόχρηστου χώρου ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής διέλευση του κοινού από τους κοινόχρηστους χώρους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s